copy of *NOVINKA* Algamo OED Forte -...
copy of *NOVINKA* Algamo OED Forte -...

copy of *NOVINKA* Algamo OED Forte - Imunita & Vitalita (základní řada 4mg) Vitamín D3 1000 IU v jedné kapsli

10011
Vyprodáno
395,00 Kč
S DPH

Ušetřete peníze! Místo koupi několika výrobků, kupte jen jeden s maximálním užitkem pro vás! Tento doplněk stravy, jehož složky synergicky a přirozeně posilují organismus. 4mg Astaxanthin, omega 3, Vitamin E, Piperin a Vitamin D3 v jedné kapsli!

✅ 4 důležité látky ve snadno polykatelné kapsli

✅ Zdroj: Omega 3 mastných kyselin 500 mg (EPA 165 mg - DHA 110 mg), Vitamínu E 12 mg, Piperinu 2,5 mg, Vitamínu D3 1000 IU

✅ Vyrobeno u nás v česku. Přírodní Astaxanthin pocházející z podhůří Krkonoš.

✅ Vitamin D přispívá k normální činnosti svalů, zvyšuje absorpci kalcia v tenkém střevě

Doplněk stravy

Balení
  • 60 kapslí

Algamo OED Forte - Imunita & Vitalita

Kapsle Algastin OED se zvýšeným obsahem vitaminu D. Produkt obsahuje Algamo BIO přírodní Astaxanthin 4mg v kapsli. Zkratka OED je akronym dalších obsažených látek: Omega 3, Vitamin E a D3.

Přírodní Astaxanthin

Přírodní astaxanthin produkovaný mikrořasou Haematococcus pluvialis je nejsilnější známý antioxidant. Mnohé vědecké studie prokázaly, že astaxanthin má pozitivní účinky na kardiovaskulární systém, oči a mozek, svaly a pokožku.

Astaxanthin má také vliv na posílení imunity. Podporuje totiž tvorbu imunoglobulinu a rychlé množení širokého spektra imunitních buněk. Navíc tento antioxidant pomáhá snížit produkci látek, které se podílejí na vzniku zánětlivých procesů v těle.

Stejně jako ostatní části těla funguje imunitní systém lépe, když je chráněn. Přírodní astaxanthin je schopen imunitní systém posilovat a udržovat jeho rovnováhu, a tím zlepšuje jeho schopnost bránit organizmus a zároveň pomáhá potlačovat nadměrně aktivní imunitní reakce, které vedou k rozvoji nežádoucího zánětu.

Imunitní buňky jsou obzvláště citlivé na oxidační stres, který následně potlačuje imunitní odpověď. Přírodní astaxanthin zlepšuje imunitní odpověď zvýšením počtu buněk produkujících protilátky, zvýšenou produkcí protilátek a ochranou imunitních buněk před oxidačním stresem.

Astaxanthin je ve zhášení singletového kyslíku (radikál poškozující DNA):

  • 200x silnější než lutein
  • 500x silnější než vitamin E
  • 560x silnější než katechiny v zeleném čaji
  • 800x silnější než koenzym Q10
  • 3000x silnější než resveratrol
  • 6000x silnější než vitamin C

Astaxanthin na rozdíl od ostatních antioxidantů má všechny tyto vlastnosti:

  • Přechází hematoencefalickou bariéru a tím přináší antioxidační ochranu mozku
  • Přechází hematoretinální bariéru a tím přináší antioxidační a protizánětlivou ochranu očím
  • Odstraňuje více volných radikálů, než jakýkoliv jiný antioxidant
  • Funguje jako supersilný antioxidant v neutralizaci přebytečného singletového kyslíku
  • Putuje tělem a přináší antioxidační a protizánětlivou ochranu všem
  • Potlačuje zánětlivé markery
  • Silně pohlcuje UVB záření
  • Snižuje poškození DNA
  • Nemá pro-oxidační účinky – jde o čistý antioxidant
  • Váže se na svalovou tkáň

Astaxanthin má pozitivní vliv na:

  • Mozek
  • Mitochondrie
  • DNA
  • Oči
  • Kardiovaskulární systém
  • Imunitní systém
  • Stárnutí buněk
  • Mužskou plodnost
  • Sportovní výkon
  • Svaly a klouby

Vitamin D

přispívá k normální funkci imunitního systému a podílí se na procesu dělení buněk.

Je ve velké míře vytvářen v kůži při působení slunečního záření. Vitamin D byl dlouho považován pouze za látku, která je nezbytná pro metabolismus vápníku v těle. Postupně se ovšem ukázalo, že jeho nedostatek může hrát zásadní roli při vzniku mnoha nemocí a poruch, včetně nádorových chorob, poruch imunity, nemocí srdce a cév, diabetu či roztroušené sklerózy.

Ačkoli je sluneční záření hlavním zdrojem vitaminu D, pro mnoho lidí je zcela nedostačující. Lidem se světlou pletí stačí pobývat na slunci zhruba 10–20 minut denně a mají o potřebnou zásobu postaráno. Starší lidé a lidé s tmavší barvou pleti však potřebují více vitaminu D, Slunce jako zdroj nestačí. Problém nastává hlavně v zimních měsících a chmurných dnech, kdy je slunečního svitu jen omezeně.

V současnosti se, zejména vzhledem k epidemii coronaviru, hodně mluví o vitaminu D a jeho významu pro imunitní systém. Je doporučován i řadou odborníků a výrazně vzrostl zájem o koupi doplňků stravy s vitaminem D3. Vlastně i díky tomu došlo k odhalení faktu, že vitamin D3, mimo jiné, je důležitý pro správné fungování imunitního systému, což je důležité a v dnešní době význam této informace díky epidemii stále vzrůstá.

Většina Čechů má nedostatek vitaminu D. Ten je přitom zásadní pro imunitu, obzvlášť v době pandemie covid-19. Literatura a odborné články uvádějí, že nedostatkem vitaminu D trpí 60–75 procent české populace. Současná omezení způsobená situací kolem coronaviru může dodání vitaminu D do těla ztížit. Stanovisko Ministerstva zdravotnictví

Pro aktivaci imunitního systému odborníci doporučují denně přijmout 2000 IU.

Zajímavostí je, že obézní pacienti mají potřebnou denní dávku až třikrát vyšší. A nyní si představte, kolik ryb či jiných potravin byste denně museli sníst, abyste měli příjem 1 000 IU denně. Je to například 200 gramů lososa a 200 gramů ementálu. Nebo také 300 gramů sardinek a jeden kilogram másla. To ale není reálné, denně na sluníčku taky nejsme, proto by prakticky každý z nás měl vitamin D doplňovat.

Odborníci proto doporučují dodávat do těla vitamin D pomocí doplňků stravy z lékárny. Jak je vybrat? Rozlišujeme dva základní typy vitaminu D – D2 (ergokalciferol) a D3 (cholekalciferol). D3 je zhruba čtyřikrát účinnější než D2.

Faktory nedostatku:

  • Věk nad 50 let
  • Nadváha, obezita, potíže s trávicím systémem
  • Onemocnění kardiovaskulárního systému
  • Alergie na mléko a laktózová intolerance
  • Onemocnění jater
  • Onemocnění trávicího systému
  • Vegetariánství a veganství
  • Nedostatek slunečního záření

Pozitivní vliv vitaminu D:

  • Zdraví kostí
  • Mozek
  • Kardiovaskulární systém
  • Paměť
  • Imunitní systém

Omega-3 mastné kyseliny EPA a DHA přispívají k normální činnosti srdce.

Patří do skupiny polynenasycených mastných kyselin, které si naše tělo neumí vyrobit, a proto je musíme přijímat v potravě.

1. EPA (kyselina eikosapentaenová) - EPA má řadu důležitých funkcí. V lidském těle z ní vznikají signální molekuly zvané eikosanoidy zmírňující zánět. EPA dále pozitivně působí proti vzniku řady duševních onemocnění, zejména deprese.

2. DHA (kyselina dokosahexaenová) - DHA je důležitou strukturální součástí buněčných membrán, zejména v nervových buňkách a mozku. V mozku tvoří její podíl mezi polynenasycenými mastnými kyselinami kolem 40 %.

V závislosti na množství mají omega-3 mastné kyseliny pozitivní vliv na:

  • Podstatně snižují hladinu triglyceridů v krvi
  • Pomáhají odbourat nadměrné množství tuku uloženého v játrech
  • Pomáhají zmírnit projevy deprese a úzkosti
  • Zmírňují zánět, jsou také velmi účinným prostředkem na snižování bolestí
  • Pomáhají snížit riziko Alzheimerovy choroby a demence

Vitamin E

přispívá k ochraně buněk před oxidativním stresem.

Vitamin rozpustný v tucích. Ukládá se zvláště v tukové tkáni, játrech a svalech a je významným antioxidantem, který v našem organismu bojuje s volnými radikály a také odbourává nežádoucí škodliviny z jater.

Pozitivní vliv vitaminu E:

  • Antioxidant
  • Podporuje srdce a cévy
  • Podporuje cirkulaci krve
  • Chrání buňky
  • Podporuje mozek a nervový systém
  • Podporuje zdraví žen
  • Podporuje zdraví kůže

Piperin

je v tucích rozpustná látka získaná z černého pepře, zlepšující biologickou dostupnost některých vitamínů a minerálů. Pomáhá udržovat zdravou hmotnost.

Doporučené dávkování: Děti od 12 let a dospělí 2x denně 1 kapsli.

Návod k užití: Užívat s jídlem. Kapsle zapíjejte větším množstvím tekutiny.

Upozornění: Není vhodné pro děti do 12 let věku a těhotné nebo kojící ženy. O užívání během těhotenství se poraďte se svým lékařem. Není určeno jako náhrada pestré stravy. Nepřekračujte doporučenou denní dávku! Ukládejte mimo dosah dětí. V případě zvýšené citlivosti na některou složku přípravku užívání přerušte.

Skladování: Skladujte při pokojové teplotě a v suchu. Spotřebujte do tří měsíců od otevření. Po odebrání potřebného množství obal vždy dobře uzavřete.

Žádné recenze
Produkt přidán do oblíbených
Produkt přidán do porovnání

Tato internetová stránka používá soubory cookies. Pokračováním v prohlížení této internetové stránky nebo kliknutím na tlačítko "Souhlasím", souhlasíte s použitím souborů cookies.