Algamo BIO Astaxanthin - Vitalita & Regenerace
Kapsle Algamo BIO Astaxanthin jsou vhodné pro vegany a vegetariány. Produkt obsahuje 8 mg Algamo BIO přírodního Astaxanthinu v kapsli spolu s BIO panenským olivovým olejem ve skleněné recyklovatelné dóze.
Algamo - Přírodní Astaxanthin z řasy
Přírodní astaxanthin získaný ze sladkovodní mikrořasy Haematococcus pluvialis ultračistou superkritickou extrakcí oxidem uhličitým. Jedná se o přírodní produkt v bio kvalitě bez použití rozpouštědel. Jedná se o nejsilnější přírodní antioxidant, který má navíc protizánětlivý účinek.
Proč astaxanthin Algamo?
- Získávaný z mikrořasy Haematococcus pluvialis - přírodní a bezpečný.
- Synergický efekt jednotlivých v řase se vyskytujících složek
- Kontrolovaný uzavřený systém kultivace
- Přísné hygienické podmínky výroby
- Bez těžkých kovů, a jiných nebezpečných kontaminantů
- Astaxanthin získaný z Haematococcus pluvialis je jediný, který je povolen pro lidskou potřebu
Astaxanthin je ve zhášení singletového kyslíku (radikál poškozující DNA):
- 200x silnější než lutein
- 500x silnější než vitamin E
- 560x silnější než katechiny v zeleném čaji
- 800x silnější než koenzym Q10
- 3000x silnější než resveratrol
- 6000x silnější než vitamin C
Astaxanthin na rozdíl od ostatních antioxidantů má všechny tyto vlastnosti:
- Přechází hematoencefalickou bariéru a tím přináší antioxidační ochranu mozku
- Přechází hematoretinální bariéru a tím přináší antioxidační a protizánětlivou ochranu očím
- Odstraňuje více volných radikálů, než jakýkoliv jiný antioxidant
- Funguje jako supersilný antioxidant v neutralizaci přebytečného singletového kyslíku
- Putuje tělem a přináší antioxidační a protizánětlivou ochranu všem orgánům
- Potlačuje zánětlivé markery
- Silně pohlcuje UVB záření
- Snižuje poškození DNA
- Nemá pro-oxidační účinky – jde o čistý antioxidant
- Váže se na svalovou tkáň
Souhrn výše uvedených účinků astaxanthinu pak znamená pozitivní vliv na:
- Mozek
- Mitochondrie
- DNA
- Oči
- Kardiovaskulární systém
- Imunitní systém
- Stárnutí buněk
- Mužskou plodnost
- Sportovní výkon
- Svaly a klouby
Olivový olej extra panenský
Obsahuje 97 % triglyceridů a volných mastných kyselin. Z toho 60–83 % tvoří mononenasycené mastné kyseliny (kyselina olejová), 5-22 % polynenasycené a 13-20 % nasycené mastné kyseliny. Olivový olej je tak nejbohatším přírodním zdrojem mononenasycených kyselin.
Zbylé 3 % tvoří rozmanité portfolio látek s antioxidačními vlastnostmi. Předevšímjde o vitamin E, jehož potřebu běžná konzumace olivového oleje pokrývá, polyfenoly a beta karoteny, které všechny mají velice silnou antioxidační schopnost (polyfenoly navíc i protizánětlivou).
V panenském olivovém oleji je zachován obzvlášť vysoký podíl přírodních antioxidantů přítomných v olivách. Obsahují polyfenoly, díky nimž olej vykazuje účinky protizánětlivé, chrání buněčnou DNA proti poškození oxidativním stresem, podporuje imunitu.
Panenský olivový olej je i zdrojem melatoninu, který je účinným antioxidantem, a vykazuje i další fyziologické funkce, např. modulaci imunity a protizánětlivé účinky.
Velké procento z mononenasycených tuků tvoří kyselina olejová, jenž má prokazatelné pozitivní účinky na zdraví.
Kyselina olejová
je nenasycený tuk. Nahrazení nasycených tuků nenasycenými tuky ve stravě přispívá k udržení normální hladiny cholesterolu v krvi.
Kyselina olejová, známá také jako Omega 9 mastná kyselina, poskytuje tělu řadu zdravotních přínosů. Hlavní výhodou je její schopnost snižovat krevní tlak, snižovat hladinu špatného cholesterolu v krvi a zvyšovat hladinu toho dobrého. Podporuje tedy srdeční činnost a napomáhá oběhovému systému. Dále snižuje všechny běžné symptomy související s artritidou. Kyselina olejová má také antioxidační vlastnosti, tudíž může bojovat s volnými radikály a snížit tak intenzitu poškození, které lidskému tělu způsobují. Je také účinná při posilování integrity buněčné membrány, zlepšování paměti či optimalizace fungování mozku. Dále pomáhá regulovat hladinu cukru v krvi. Příznivě působí i na kůži, kdy zklidňuje ekzémy, podporuje růst vlasů či oddaluje proces stárnutí.
Dlouhověkost
Olivový olej je bohatý na antioxidanty a zpomaluje přirozený proces stárnutí. Pravidelná konzumace kvalitního olivového oleje pomáhá čistit trávicí trakt.
Správně fungující mozek
Mononenasycené mastné kyseliny, které jsou v olivovém oleji, udržují mozkové buňky v kondici. Paměť, vnímání, pozitivní myšlení a trvalé zdraví mozku jsou vlastnosti, kterým olej pomáhá. Olivový olej také zvyšuje serotoniny a dopaminy, které jsou důležité pro dobrou náladu a pozitivní myšlení.
Zdravé srdce
Kyselina olejová podporuje funkci srdce. Pomáhá totiž v těle chránit zdravý cholesterol od poškození oxidací, tím nás chrání před kardiovaskulárními chorobami a podporuje správnou činnost krevního oběhu. Nezanedbatelný je také fakt, že kyselina olejová preventivně působí proti vysokému tlaku.
Doporučené dávkování: Děti od 12 let a dospělí 2x denně 1 kapsli.
Návod k užití: Užívat s jídlem. Kapsle zapíjejte větším množstvím tekutiny.
Upozornění: Není vhodné pro děti do 12 let věku a těhotné nebo kojící ženy. O užívání během těhotenství se poraďte se svým lékařem. Není určeno jako náhrada pestré stravy. Nepřekračujte doporučenou denní dávku! Ukládejte mimo dosah dětí. V případě zvýšené citlivosti na některou složku přípravku užívání přerušte.
Skladování: Skladujte při pokojové teplotě a v suchu. Spotřebujte do tří měsíců od otevření. Po odebrání potřebného množství obal vždy dobře uzavřete.