*NOVINKA* Algamo OED Forte - Imunita...
*NOVINKA* Algamo OED Forte - Imunita...

*NOVINKA* Algamo OED Forte - Imunita & Vitalita (základní řada 4mg) Vitamín D3 1000 IU v jedné kapsli

0002
Skladem
395,00 Kč
S DPH

Ušetřete peníze! Místo koupi několika výrobků, kupte jen jeden s maximálním užitkem pro vás! Tento doplněk stravy, jehož složky synergicky a přirozeně posilují organismus. 4mg Astaxanthin, omega 3, Vitamin E, Piperin a Vitamin D3 v jedné kapsli!

✅ 4 důležité látky ve snadno polykatelné kapsli

✅ Zdroj: Omega 3 mastných kyselin 500 mg (EPA 165 mg - DHA 110 mg), Vitamínu E 12 mg, Piperinu 2,5 mg, Vitamínu D3 1000 IU

✅ Vyrobeno u nás v česku. Přírodní Astaxanthin pocházející z podhůří Krkonoš.

✅ Vitamin D přispívá k normální činnosti svalů, zvyšuje absorpci kalcia v tenkém střevě

Doplněk stravy

Balení
  • 60 kapslí

Algamo OED Forte - Imunita & Vitalita

Kapsle Algastin OED se zvýšeným obsahem vitaminu D. Produkt obsahuje Algamo BIO přírodní Astaxanthin 4mg v kapsli. Zkratka OED je akronym dalších obsažených látek: Omega 3, Vitamin E a D3.

Přírodní Astaxanthin

Přírodní astaxanthin produkovaný mikrořasou Haematococcus pluvialis je nejsilnější známý antioxidant. Mnohé vědecké studie prokázaly, že astaxanthin má pozitivní účinky na kardiovaskulární systém, oči a mozek, svaly a pokožku.

Astaxanthin má také vliv na posílení imunity. Podporuje totiž tvorbu imunoglobulinu a rychlé množení širokého spektra imunitních buněk. Navíc tento antioxidant pomáhá snížit produkci látek, které se podílejí na vzniku zánětlivých procesů v těle.

Stejně jako ostatní části těla funguje imunitní systém lépe, když je chráněn. Přírodní astaxanthin je schopen imunitní systém posilovat a udržovat jeho rovnováhu, a tím zlepšuje jeho schopnost bránit organizmus a zároveň pomáhá potlačovat nadměrně aktivní imunitní reakce, které vedou k rozvoji nežádoucího zánětu.

Imunitní buňky jsou obzvláště citlivé na oxidační stres, který následně potlačuje imunitní odpověď. Přírodní astaxanthin zlepšuje imunitní odpověď zvýšením počtu buněk produkujících protilátky, zvýšenou produkcí protilátek a ochranou imunitních buněk před oxidačním stresem.

Astaxanthin je ve zhášení singletového kyslíku (radikál poškozující DNA):

  • 200x silnější než lutein
  • 500x silnější než vitamin E
  • 560x silnější než katechiny v zeleném čaji
  • 800x silnější než koenzym Q10
  • 3000x silnější než resveratrol
  • 6000x silnější než vitamin C

Astaxanthin na rozdíl od ostatních antioxidantů má všechny tyto vlastnosti:

  • Přechází hematoencefalickou bariéru a tím přináší antioxidační ochranu mozku
  • Přechází hematoretinální bariéru a tím přináší antioxidační a protizánětlivou ochranu očím
  • Odstraňuje více volných radikálů, než jakýkoliv jiný antioxidant
  • Funguje jako supersilný antioxidant v neutralizaci přebytečného singletového kyslíku
  • Putuje tělem a přináší antioxidační a protizánětlivou ochranu všem
  • Potlačuje zánětlivé markery
  • Silně pohlcuje UVB záření
  • Snižuje poškození DNA
  • Nemá pro-oxidační účinky – jde o čistý antioxidant
  • Váže se na svalovou tkáň

Astaxanthin má pozitivní vliv na:

  • Mozek
  • Mitochondrie
  • DNA
  • Oči
  • Kardiovaskulární systém
  • Imunitní systém
  • Stárnutí buněk
  • Mužskou plodnost
  • Sportovní výkon
  • Svaly a klouby

Vitamin D

přispívá k normální funkci imunitního systému a podílí se na procesu dělení buněk.

Je ve velké míře vytvářen v kůži při působení slunečního záření. Vitamin D byl dlouho považován pouze za látku, která je nezbytná pro metabolismus vápníku v těle. Postupně se ovšem ukázalo, že jeho nedostatek může hrát zásadní roli při vzniku mnoha nemocí a poruch, včetně nádorových chorob, poruch imunity, nemocí srdce a cév, diabetu či roztroušené sklerózy.

Ačkoli je sluneční záření hlavním zdrojem vitaminu D, pro mnoho lidí je zcela nedostačující. Lidem se světlou pletí stačí pobývat na slunci zhruba 10–20 minut denně a mají o potřebnou zásobu postaráno. Starší lidé a lidé s tmavší barvou pleti však potřebují více vitaminu D, Slunce jako zdroj nestačí. Problém nastává hlavně v zimních měsících a chmurných dnech, kdy je slunečního svitu jen omezeně.

V současnosti se, zejména vzhledem k epidemii coronaviru, hodně mluví o vitaminu D a jeho významu pro imunitní systém. Je doporučován i řadou odborníků a výrazně vzrostl zájem o koupi doplňků stravy s vitaminem D3. Vlastně i díky tomu došlo k odhalení faktu, že vitamin D3, mimo jiné, je důležitý pro správné fungování imunitního systému, což je důležité a v dnešní době význam této informace díky epidemii stále vzrůstá.

Většina Čechů má nedostatek vitaminu D. Ten je přitom zásadní pro imunitu, obzvlášť v době pandemie covid-19. Literatura a odborné články uvádějí, že nedostatkem vitaminu D trpí 60–75 procent české populace. Současná omezení způsobená situací kolem coronaviru může dodání vitaminu D do těla ztížit. Stanovisko Ministerstva zdravotnictví

Pro aktivaci imunitního systému odborníci doporučují denně přijmout 2000 IU.

Zajímavostí je, že obézní pacienti mají potřebnou denní dávku až třikrát vyšší. A nyní si představte, kolik ryb či jiných potravin byste denně museli sníst, abyste měli příjem 1 000 IU denně. Je to například 200 gramů lososa a 200 gramů ementálu. Nebo také 300 gramů sardinek a jeden kilogram másla. To ale není reálné, denně na sluníčku taky nejsme, proto by prakticky každý z nás měl vitamin D doplňovat.

Odborníci proto doporučují dodávat do těla vitamin D pomocí doplňků stravy z lékárny. Jak je vybrat? Rozlišujeme dva základní typy vitaminu D – D2 (ergokalciferol) a D3 (cholekalciferol). D3 je zhruba čtyřikrát účinnější než D2.

Faktory nedostatku:

  • Věk nad 50 let
  • Nadváha, obezita, potíže s trávicím systémem
  • Onemocnění kardiovaskulárního systému
  • Alergie na mléko a laktózová intolerance
  • Onemocnění jater
  • Onemocnění trávicího systému
  • Vegetariánství a veganství
  • Nedostatek slunečního záření

Pozitivní vliv vitaminu D:

  • Zdraví kostí
  • Mozek
  • Kardiovaskulární systém
  • Paměť
  • Imunitní systém

Omega-3 mastné kyseliny EPA a DHA přispívají k normální činnosti srdce.

Patří do skupiny polynenasycených mastných kyselin, které si naše tělo neumí vyrobit, a proto je musíme přijímat v potravě.

1. EPA (kyselina eikosapentaenová) - EPA má řadu důležitých funkcí. V lidském těle z ní vznikají signální molekuly zvané eikosanoidy zmírňující zánět. EPA dále pozitivně působí proti vzniku řady duševních onemocnění, zejména deprese.

2. DHA (kyselina dokosahexaenová) - DHA je důležitou strukturální součástí buněčných membrán, zejména v nervových buňkách a mozku. V mozku tvoří její podíl mezi polynenasycenými mastnými kyselinami kolem 40 %.

V závislosti na množství mají omega-3 mastné kyseliny pozitivní vliv na:

  • Podstatně snižují hladinu triglyceridů v krvi
  • Pomáhají odbourat nadměrné množství tuku uloženého v játrech
  • Pomáhají zmírnit projevy deprese a úzkosti
  • Zmírňují zánět, jsou také velmi účinným prostředkem na snižování bolestí
  • Pomáhají snížit riziko Alzheimerovy choroby a demence

Vitamin E

přispívá k ochraně buněk před oxidativním stresem.

Vitamin rozpustný v tucích. Ukládá se zvláště v tukové tkáni, játrech a svalech a je významným antioxidantem, který v našem organismu bojuje s volnými radikály a také odbourává nežádoucí škodliviny z jater.

Pozitivní vliv vitaminu E:

  • Antioxidant
  • Podporuje srdce a cévy
  • Podporuje cirkulaci krve
  • Chrání buňky
  • Podporuje mozek a nervový systém
  • Podporuje zdraví žen
  • Podporuje zdraví kůže

Piperin

je v tucích rozpustná látka získaná z černého pepře, zlepšující biologickou dostupnost některých vitamínů a minerálů. Pomáhá udržovat zdravou hmotnost.

Doporučené dávkování: Děti od 12 let a dospělí 2x denně 1 kapsli.

Návod k užití: Užívat s jídlem. Kapsle zapíjejte větším množstvím tekutiny.

Upozornění: Není vhodné pro děti do 12 let věku a těhotné nebo kojící ženy. O užívání během těhotenství se poraďte se svým lékařem. Není určeno jako náhrada pestré stravy. Nepřekračujte doporučenou denní dávku! Ukládejte mimo dosah dětí. V případě zvýšené citlivosti na některou složku přípravku užívání přerušte.

Skladování: Skladujte při pokojové teplotě a v suchu. Spotřebujte do tří měsíců od otevření. Po odebrání potřebného množství obal vždy dobře uzavřete.

772 ks
Žádné recenze

Zákazníci, kteří si koupili tento produkt, koupili také:

Produkt přidán do oblíbených
Produkt přidán do porovnání

Tato internetová stránka používá soubory cookies. Pokračováním v prohlížení této internetové stránky nebo kliknutím na tlačítko "Souhlasím", souhlasíte s použitím souborů cookies.